keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Läskillä lukutaitoa

Kuinka moni on kuullut tästä kampanjasta? Itse kiinnostuin samantein kun lehdestä tästä luin ja ajattelin että tässähän olisi hieno lisämotivaatio laihdutukseen. Olen menossa seurakunnan järjestämään punnitukseen kaverini kanssa torstaina ja kampanjan loppuessa toukokuussa toivon tiputtaneeni n. 12kg (mikäli punnitus on toukokuun alussa) tai sitten n. 16kg (mikäli punnitus onkin kuun lopussa). 12 kilon pudotus tarkoittaisi nepalilaisille 15€x12=180€ tai 15€x16=240€. Tuo olisi jo aika hienoa! Ja mikä parasta olisin itse joko 65 kiloinen tai 61 kiloinen, eli aivan loistavassa painossa, mitä omaan toivepainooni tulee. Siis aivan mahtavaa jos vain onnistun! Onko muilla aikomusta osallistua?

Otin taas väliin yhden ahmimiskauden, mutta nyt olen ollut kolmatta päivää kunnolla. Kävin tänään vaa'alla ja olin aivan varma lukemien olevan jotakin yli 80 kilon. En ollut uskoa silmiäni kun lukema olikin 77.3kg! Siis paras paino moneen kuukauteen! Nyt ajattelinkin pitää hyvästä alusta kiinni ja pysyä ruodussa sinne toukokuulle asti. Mitä aijon sitten tehdä erilailla kuin olen tehnyt? Olen miettinyt miksi olen viime kerroilla epäonnistunut ja tullut tulokseen että aina lopulta toisen viikon loppuosassa on iskenyt niin järkyttävä nälkä ja ruuan himo etten vain ole sitä enää mitenkään kestänyt. Nyt päätinkin että syön hieman enemmän kuin viime kerroilla. Tarkkaa kalorimäärää en ole ajattellut, aluksi vain sen mukaan miltä tuntuu. Jos aikaisemmin olen yrittänyt pysyä n. 1000kcal (ja useimmiten jäänyt senkin alle), niin nyt yritän syödä oikeasti sen yli tuhat kaloria. Jospa sillä välttäisi sen järkyttävän ruuan himon, jota ei voi kestää. Eli sovitaan että syön päivittäin 1000-1500 kaloria.

Liikuntaa on tullut tehtyä hyvin kahtena viime päivänä. Maanantaina kävin koiran kanssa juoksemassa 50min, minkä jaksoin yllättäen todella hyvin, vaikka nyt en olekaan muuten harjoitellut. Tiistaina olin tekemässä kuntosalireenin, joka koostui verryttelyllä crosstrainerillä 15min+lihaskunto 40min+verryttely 20min. Ärsyttävää nyt vain nämä yli 20 asteen pakkset, naama jäätyy totaalisesti kun on ollut sen 30min ulkona. En viitsi mennä juoksemaan tällaisessa pakkasessa ja koiran kävelytyskin on vähän nihkeää. Tänään olin ajatellut mennä koiran kanssa juoksemaan, mutta se vaihtuu nyt sitten kävelyksi. Olisi mukava kävellä pidempi, useamman tunnin lenkki, mutta saa nähdä kuinka tuolla pakkasessa pystyy oleen.

Sitten vielä vähän ihonhoidosta. Luin jonkin kuntolehden kauneudenhoitoartikkelia ja tulin siihen tulokseen että tarvitsisin silmänympärysvoiteen ja dekoltee-voiteen. Vaikka hieman mietin eikö dekolteelle kävisi tavallinen perusvoide ja silmänympärysiholle normaali kasvovoide. Aijon kuitenkin vielä harkita näitä ostoksia, joten täytyy tutkia jos netistä löytyisi hyviä kommentteja sopivista tuotteista. Ja vielä hienompaa olisi jos joku voisi vinkata tätäkin kautta hyvästä (ja huokea hintaisesta) silmänympärysvoiteesta ja/tai dekoltee-voiteesta.

Ei kommentteja: