maanantai 1. kesäkuuta 2009

Kokonaisvaltainen kauneusprojekti kesälle 2009 eli KoKaPRO09

Vihdoin on koulu loppu tämän vuoden osalta! Loma tulee todella tarpeeseen, sillä kävin todella ylikierroksilla viimeisinä viikkoina, älytön määrä stressiä oli kyllä pelissä. Kesätöitä en ole saanut, kiitos taantuman, heikon työkokemuksen ja puuttuvien kontaktien. Mutta toisaalta, ihanaa vain lomailla, ja ehkä niin on parempikin mielentasapainoa ajatellen.

Minulla on vuosi (urheilulukion 4. vuosi) luokiota vielä jäljellä. Ei kovin paljoa siis. Ensimmäisistä kirjoituksista tuli L ja E, eli kivasti nekin lähtivät käyntiin (aineet tosin olivat ne helpoimmat, millä aloitin). Odotan jo hirveän innoissani yliopistoa ja kotoa pois muuttamista. Olen päättänyt mennä lukion jälkeen Jyväskylän yliopistoon, luultavasti taloustieteiden tiedekuntaan. Yliopisto-opiskelu vaikuttaa hienolta ja odotan suuresti oman arjen pyörittämisen aloittamista (koirani kanssa, eli ihan yksin ei tarvitse olla). Toisaalta yliopisto tuo paineensa laihtumiselle. En halua olla pallo ensimmäisen kerran yliopistoon sisään astuessani. Haluan antaa itsestäni hyvän ensivaikutelman ja ennenkaikkea olla kaunis! Olisi niin paljon helpompaa keskittyä uusiin ihmisiin ja ystävyyssuhteisiin kun ei tarvitsisi kantaa huolta ulkonäöstään, vaan voisi pikemminkin nauttia siitä.

Tilanne on tällä hetkellä niin, että painoa on 75,5kg (välillä sain sen jo 73 kiloon!!) ja iho surkeassa kunnossa sekä kalpea. Olen melkoisen pettynyt ihoni tilanteeseen, mutta syykin löytyy täysin itsestäni, tarkemmin ruokatottumuksistani. Ihoni on epätasainen, täynnä epäpuhtauksia ja mustapäitä. Siksi olenkin päättänyt aloittaa kokonaisvaltaisen kauneusprojektin kesälle 2009 eli KoKaPRO09. Joku on kenties huomannut että tykkään suunnitella asioita ja tehdä erilaisia projektisuunnitelmia. :) Ensinnäkin laitan ruokailuni kuntoon ja alan tiputtamaan painoa, 1kg/vko. Syömisen pitäisi pidemmällä aikavälillä auttaa ihoani (ollessani 20 kiloa kevyempi ihollani ei ollut finnin finniä ja ihoni oli todella kuulas ja kaunis), mutta teen asian eteen myös muutakin. Samoin alan hoitamaan hiuksiani. Tarkoituksena on myös nostaa kuntoa, joka on päässyt romahtamaan huolestuvan alhaiseksi.

Mitä teen ihoni hyväksi?
*
kasvojen pesu ja rasvaus aamuin illoin (näinkin yksinkertainen asia on vaikeaa hoitaa jos vain masentaa ja tuntee itsensä surkeaksi epäonnistujaksi)
*
kasvojen kuorinta ja naamio 2krt/vko
*vartalon kuorinta 2krt/vko
*päivittäin vartalon rasvaus
*itseruskettavaa niin usein kuin tarpeelliseksi koen (en halua viettää tunteja maaten rantahiekalla kuin valas ja saada ihosyöpää myöhemmin elämässäni)
*epilointi ja voiteella tapahtuma säärikarvojen poisto tarpeen mukaan (kainaloiden kanssa en ole vielä epilointia käyttänyt montaakaan kertaa, sen verran kivuliasta kuitenkin, mutta täytyy sitäkin yrittää. bikiniraja hoituu kyllä edelleen hölylällä)
*aurinkorasvan käyttö, erityisesti decolte-alueelle (tiedättehän kuinka kaunis decolte-alue vanhemmilla ihmisillä on, kun aurinkorasva on jäänyt käyttämättä...)

Mitä teen laihtumisen hyväksi?
*
syön 4-5krt päivässä, terveellisesti
*syön paljon kasviksia ja marjoja sekä myös kohtuullisesti hedelmiä
*
pyrin lisäämään hieman proteiinien määrää hiilihydraattien kustannuksella
*laihtumisvauhti 1kg/vko, punnistus viikottain maanantaina
*liikuntaa päivittäin, en kuitenkaan vielä ainakaan tee mitään tarkkaa ohjelmaa, vaan elän tunteen mukaan. Kuitenkin niin, että tulisi tehtyä aerobista (pitkäkestoista) lenkkiä ja lihaskuntoa. Oman tunteen mukaan myös kovavauhtisia reenejä, muttä ne eivät ole välttämättömyyksiä (btw, kuka lähtee mukaan parin tunnin rullaluistelulle? :>)

Mitä teen hiuksieni hyväksi?
*
pesen hiukset edelleen n. kerran viikossa (olen pidentänyt pesuväliä hiljalleen ja kyllä, hiukseni pysyvät puhtaina viikon, myös otsatukka)
*pistän hiuksiin hiusnaamion jokaisen pesun jälkeen
*käytän latvoihin tarkoitettua hoitoainetta päivittäin
*en suorista hiuksiani yhtä usein, kuin koulua varten tein. Oikeastaan käsittelen hiuksia mahdollisimman vähän, levätköön kesän

Lisää vinkkejä?


Olin Sokoksen järjestämässä Yves Saint Laurentin meikki-illassa ja sieltä oikeastaan ihon kuntoon laittaminen sai alkuinnostuksensa. Samalta reissulta tarttui mukaan myös aivan ihana Malu Wilzin kosteuttava kasvonaamio!


Täytyy sanoa että aivan loistava tuote! Ihosta tulee heti ihanan pehmeä, eikä hintakaan ollut paha, n. 20 euroa. Kuivuudesta ei ole tietoakaan tämän käytön jälkeen. Pidempi aikaista kokemusta tämän käytöstä ei vielä kuitenkaan ole, katsotaan parantaako ihoa selvästi nyt 2krt/vko käyttötahdilla.

Tässä vielä motivaatiokuva kauniista ihosta (onhan siinä kuvaakäsitelty, mutta katsokaa nyt silti tuota ihanaa hehkua!):



Olen ajatellut testata hieman kosmetiikkatuotteita. Rahavarani ovat kuitenkin hyvin rajoitetut, mikä rajoittaa melkoisesti tätä projektia, mutta tehdään sitten budjetin rajoissa.

Itseruskettavista olen tänä vuonna kokeillut vasta dermosilin itseruskettavaa voidetta. En ole erityisemmin tästä tuotteesta pitänyt, sillä väri lähtee epätasaisesti ja nopeasti + tahraa vaatteet ja lakanat vaikka kuinka antaisit kuivua. Haluaisin melko tumman rusketuksen. Seuraavaksi kokeiluksi olen valinnut Piz Buinin voiteen, jota voi käyttää niin kasvoille kuin vartalollekin. Kokeilen jo tänä iltana, jos vaan saan tuon miehen innostumaan selän rasvaamiseen (näinpä, omat kädet ei vaan taivu). Ehkäpä otan ennen ja jälkeen kuvan, ehkäpä en, saa nyt nähdä.



Olen myös vakavasti harkinnut kokeilla uskomattoman kuuloista Gliss Asian Straight -hiussarjaa. En jaksa kyllä millään uskoa, että pelkän shampoon, hoitoaineen, hiusnaamion yms. avulla hiukset saisi aasialaisen suoriksi. Mutta eiköhän se jonkin verran toimi, yhdistettynä suoristusrautaan, ei varmastikaan huonompi vaihtoehto. Kokeilen heti kun saan vain aikaiseksi ostaa nuo tuotteet.


Yritän taas päivitellä blogia tehokkaammin, mikä saattaa jopa onnistua näin kesälomalla. Toivottavasti edes muutama erehtyisi tänne lukemaan ja erityisesti kommentoimaan!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aattelin pistää kommenttia, että tiedät et täällä on ainaki yks lukija :) otin noi sun kauneus ja laihdutus vinkit itelleni. Ihoni on kanssa aika huonossa kunnossa ja laihtuakkin voisin ainaki 5kg.

kitkat kirjoitti...

kiitos kommentista! Kannustaa kyllä kummasti kirjottaa, kun tietää että edes jotakuta kiinnostaa lukea :p