torstai 4. kesäkuuta 2009

4. päivä syöden oikein! Kummallisinta on ettei vieläkään ole tullut yhtään vaikeata päivää, yleensä itselleni hankalimmat ovat juuri 3. ja 4. päivä. Mutta eipä tällä kertaa. Toivottavasti selviäisin nyt ilman vaikeita päiviä, helpottaisi kummasti tätä urakkaa. Tänään on ruokailuun kuulunut aamupalaksi ruispuuro desillä maitoa seassa (ja jollen ole muistanut kertoa niin käytän makeutusaine Hermestasia puurossa, ei tarvitse sokeria, ei lisäkaloreita). Päivälliseksi oikealla näkyvä reilu annos savukirjolohimozzarellasalaattia. Eilinen meni liian niukoille kaloreille, joten otin tänään vähän rennommin. Olen tullut siihen tulokseen, että vaikka hetkellisesti pystyisikin syömään niukasti, ei se kannata pitkällä tähtäimellä. Pyrin siksi syömään säännöllisesti ja kohtuu reilustikin, jotta tämä laihtuminen menisi mahdollisimman kivuttomasti. Ilman kauheaa päänsärkyä, huimausta, lihasvelttoutta yms. Varmasti monet syömishäiriöiset järkyttyvät tuon salaattilautasenkin kokoa, ja hei, se on vielä syvä lautanen!

Vasemmalla oleva kuva on sitten hieman myöhäiseksi (klo 20.30) siirtynyt päivällinen. Ensimmäisessä kuvassa on valtava kuppi vettä, sillä juon vettä nykyään valtavia määriä. Täyttävät kivasti hetkellisesti, eikä nestehukka uhkaa. Salaattilauteselle, joka siis on iso lautanen, kuului kolme suurta tomaattia ja höyrytettyä kukkakaalia sekä porkkanaa. Viimeksi onnistuessani laihduttamaan söin valtavia määriä höyrytettyjä kasviksia, enkä ole niitä nyt siis ainakaan kahteen vuoteen maistanut. Jännitin hieman saanko noita alas, mutta hyviähän ne olivatkin! Yllättävän makeita kaiken lisäksi. Pääruuaksi olikin sitten 130 grammaa ihanaa
rusinatonta maksalaatikkoa. Nyt taas monet sh laihduttajat säikähtivät, maksalaatikkoa! 180kcal/100g, tsiisus. Mutta hei, kaikkehan voi syödä kohtuudella, jolloin kaloreita ei tule liikaa. Tuossahan sain 240kcal, eli ei paha ollenkaan. Lisäksi maksalaatikon hyvä puoli on rauta. Kärsin matalasta hemoglobiinista eli anemiasta, eikä sen aiheuttama vetämättömyys auta yhtään liikkumaan (ja laihtumaan). Hemoglobiinini on ollut huonoimmillaan 104, tällä hetkellä se on 122. Suosin siis ruokia, joissa on paljon rautaa, vaikka kaloreita usein niissä riittääkin jonkin verran reilusti. Mainittakoon rauta-ruuista myös mustamakkara, sekin on aikamoista herkkua. Näissä vain tarvitsee pitää kohtuus. Pienempiä annoksia jos kaloreita on paljon tiedossa. Syön illalla ehkä mahdollisesti yhden aivan uskomattoman herkullisen Polarkraft leivän. Siinä ei ole lisäaineita, ravintokuitua 13g/1oog (ja tämä on siis vaalea, pehmeä leipä) ja kaloreita vain 170/100g, yhdessä palassa on keskimäärin 66kcal. Tämän leivän syön aina ilman päällisiä, mutta teen sille jotain muuta outoa.. Laitan päälle makeutusainettea. Leivästä tulee ihanan makea herkku, aivan uskomattoman nami!

Liikuntaa on tänään tullut 30min kuntopiiri ja 1h 5min koiran kanssa metsässä kävely. Ihan kivasti, joskin huomasin taas että alkaa olla venyttelyn aika.. Kun on yhtä kankea kuin itse olen, niin sormenpäät eivät yletä lattiaan ilman ankaraa venyttelyä. Siksi päätinkin alkaa venyttelemään säännöllisesti 3krt/vko. Tänään aloitan. Kuntopiiri oli yllättävän rankan oloinen, lihaksilla kun on pitkästä aikaa vähän energiaa käytettävinään, tuntui liikkeiden teko todella raskaalta. Mutta jaksoin silti. :)

Huomenna olen menossa ystäväni kanssa kaupungille. Katsotaan jos jotain kivaa vaatetta löytyisi. Mutten kuitenkaan aijo ostaa mitään kallista tai hienoa, sen rahan säästän uutta, laihtunutta minääni varten. <3 Perjantaina lähden viikonlopuksi Jyväskylään. Siellä minulla ei ole nettiä käytössä, joten seuraava postaus tulee maanantaina (ja mahdollisesti huomenna, jos ehdin). Menen anoppilaan kylään, jossa on aina paljon ja hyvää ruokaa. Tämä on melkoinen haaste, mutta toisaalta, tahdonvoimasta ja itsekuristahan se on vain kiinni. Ja jos selviän tuosta, selviän melkein mistä vain! Toivottakaa onnea. :)


Tässä vielä viikon ruokavinkki; höyrytetyt porkkanat ja kukkakaali, yllättävän makeaa, mutta silti kevyttä!

Ei kommentteja: