maanantai 8. helmikuuta 2010

Lepopäivä

Viime torstaista lähtien liikunta on ollut tahmeaa. Kaikki perusjutut, kuten koitan kanssa kävely sujuvat hyvin, mutta esimerkiksi tanssitunti, hiihto ja kuntopiiri olivat niin vaikeita ja väsyneitä. Ja koska olen päättänyt alkaa kuunnella kroppaani tuskaisen eteenpäin junnaamisen sijaan, päädyin tulokseen että olen lepopäivän tarpeessa. Aika jännää että noinkin yksinkertainen asia (olen väsynyt --> lepään) on hankalaa ymmärtää saati toteuttaa. Enkö voisi vain liikkua enemmän ja enemmän, jotta paino putoaisi, jotten varmasti söisi likaa. Ei, ei näin. Tuo ajattelutapa tulee viemään minut pisteeseen etten jaksa liikkua, urheilusta tulee vastenmielistä, haluan ahmia jne. Järkeilenkin itselleni ettei ole mitään hyötyä yrittää urheilla lisää väsyneenä, kroppa vaati levon jotta voi palautua. Pitämällä lepopäivän voisin saada taas uutta potkua reenaamiseen ja urheilu alkaisi taas maistua paremmin ja tuntua paremmalle. Säännölliset lepopäivät ovat välttämättömiä, muuten en palaudu ja kunto kehity. Joten, tänään LEVÄTÄÄN. Näin. Eihän se niin vaikeaa ollut päättää.

En vielä tiedä mitä aijon tehdä huomenna urheilun suhteen, mutta jos vielä silloinkin tuntuu tahmealta liikkua niin lepään lisää. Pakko saada kroppa palautumaan. Huomenna on myös matikan preli, joka hieman kauhistuttaa. En ole lukenut ollenkaan. Mutta turha siitä on stressata, menee miten menee. Eihän preli ole vielä sama asia kuin kirjoitukset.

Muistin vasta nyt että tämähän on virallisesti kolmas viikko! Onnittelut itselleni, en ole päässyt aikoihin näin pitkälle! Aivan loistavaa! Ja ruokahimotkin ovat vähentyneet viime viikosta, viikonloppunakaan ei iskenyt himoa syödä hirveästi ja makeaa. Tämähän menee hyvin! Löysin muuten uuden suosikkiruokani, porkkanasosekeiton. Aivan älyttömän hyvää ja kevyttä ja täyttävää keitoksi! Olen vähän karsastanut keittoja, koska pelkään etten tule niistä täyteen, mutta ainakin tämä porkkanasosekeitto täyttää ja sitä saa syödä paljon hyvällä omallatunnolla. Resepti on painonvartijoiden klassiset herkut kirjasta, joka on muuten loistava kirja. Myös painonvartijoiden muut kirjat ovat hyviä, suosittelen lämpimästi. Mutta tässä siis porkkanasosekeiton resepti:

5-6 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili
1 nippu korianteria
1L kasvislientä
suolaa
mustapippuria

Itse en käyttänyt chiliä, ja porkkanoita lisäsin vielä 3 lisää, sillä keitto tuntui jäävän vetiseksi. Lisäyksestä huolimatta keitosta tuli melko vetistä, joten ensi kerrällä laitan 6-9 porkkanaa 0.5L kasvislientä. Niin ja tämä tekeminenhän on todella helppoa, hienonnetaan kaikki, kuumennetaan kasvisliemi kiehuvaksi, kaikki aineet sekaan, keitetään miedolla lämmöllä 25min ja soseutetaan esim. sauvasekoittimella. Sitten maustetaan suolalla ja mustapippurilla. Helppoa ja nopeaa! Painonvartijoiden mukaan yhdessä annoksessa on 50kcal (tässä yhteeensä 4 annosta). Itse en kuitenkaan hirveästi välittänyt kaloreista, enhän laske porkkanan ja sipulin kaloreita muutenkaan niitä syödessäni.

2 kommenttia:

Kelvoton kirjoitti...

Itselläni on sama juttu, tulee helposti liikuttua liikaa. On vain jotenkin vaikea ajaa kalloon, että nyt on urheiltu tarpeeksi ja että nyt saa ihan vain istua.

kitkat kirjoitti...

Eikö olekin jännä, että vaikka sen tietää että jaksaa taas liikkua paremmin ja kunto kehittyy kun lepää edes sen yhden päivän viikossa, niin sitä ei meinaa tehdä! Mutta täytyy nyt vaan pitää järki mukana tässä touhussa ja perustella itselle asioita. Tulos on huomattavasti parempi lepäämällä. Jos alkaisin luistaa lepäämisestä ja jättäisin syömisiä vähemmälle niin aivan varmasti saisin valtavan ahmimiskohtauksen, jota en pystyisi välttämään.